top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEfi Kalogirou

Πώς να δημιουργήσεις μια social media στρατηγική σε 7 βήματα.

Από ό,τι δείχνουν τα πράγματα οι επιχειρήσεις επενδύουν όλο και περισσότερα χρήματα στη διαφήμιση για να προβληθούν στα social.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος!


Πιο οικονομικός...

...για την ακρίβεια υπάρχουν άλλοι 7.


Εφάρμοσε τα 7 βήματα για να δημιουργήσεις μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ στα social media με οργανικό τρόπο!


  1. Ξεκαθάρισε τους στόχους σου. Θέλεις να αναγνωρίζουν την επωνυμία σου, να αυξηθεί η προβολή της; Υποθέτω σε ενδιαφέρει να αυξηθούν οι πωλήσεις αλλά και να διατηρήσεις τους υπάρχοντες πελάτες; Προσδιόρισε λοιπόν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της επιχείρησής σου, τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει και ερεύνησε τον ανταγωνισμό.

  2. Διάλεξε τις πλατφόρμες social media που θα χρησιμοποιήσεις για να προβάλεις την επιχείρησή σου. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο και να κάνεις έρευνα, για να διασφαλίσεις ότι η προσπάθεια σου θα έχει απήχηση στην όποια πλατφόρμα διαλέξεις.

  3. Δημιούργησε κατάλληλο περιεχόμενο. Φρόντισε να ταιριάζει στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείς, να είναι επίκαιρο, ευανάγνωστο, καλόγουστο, να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών, να τους δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν για την επιχείρησή σου. Μη ανεβάζεις μόνο υλικό που φωνάζει από μακριά ότι είσαι εκεί μόνο για να πουλήσεις. Θυμήσου, μέσα από τα social media αποκτάς κοινό και ακόλουθους. Με το να σε ακολουθήσουν, έχουν ήδη δείξει το ενδιαφέρον τους για εσένα. Τώρα μένει να το κρατήσουν. Δεν χρειάζεται να τους βομβαρδίζεις με προϊόντα και υπηρεσίες. Μέσα από το περιεχόμενό σου σου δίνεται η ευκαιρία να τους ενημερώσεις και να τους βοηθήσεις. Κράτα ισορροπίες. Αυτή είναι και η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.


  1. Σκέψου που τους οδηγείς με κάθε σου Post! Η κάθε σου προσπάθεια/post θα πρέπει να είναι στοχευμένη. Θα δουν το ποστ που ανέβασες, μετά, τι θέλεις να κάνουν; Πού τους οδηγείς; Στο bio σου, στην σελίδα σου, στο κανάλι σου στο YouTube. Tι θα βρουν εκεί;

  2. Χρησιμοποίησε τα σωστά hashtags. Είναι ένα ακόμη βήμα για να έρθεις πιο κοντά στο κοινό-στόχο σου. Τι θα αναζητούσε ο δυνητικός πελάτης σου για να σε βρει; Τα hashtags είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς βοηθούν τον αλγόριθμο να κατανοήσει και να κατηγοριοποιήσει το περιεχόμενό σου αλλά επίσης μέσα από αυτά μπορεί κάποιος να βρει το post που ανέβασες.

  3. Αλληλεπίδρασε! Τα social media είναι σχεδιασμένα για δημόσιες σχέσεις. Άφησε ουσιαστικά σχόλια ή ξεκίνα συζητήσεις με μηνύματα και lives, που να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, να δίνουν λύσεις ή πληροφορίες για το κοινό που θέλεις να προσεγγίσεις.

  4. Μέτρησε τα αποτελέσματα. Αφού θέσεις ρεαλιστικούς στόχους, πρέπει να ελέγξεις αν τους πέτυχες. Τα στατιστικά θα σου δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Από αυτά θα μάθεις, αν η στρατηγική που χρησιμοποιείς φέρνει αποτελέσματα, τι χρειάζεται να βελτιώσεις, τι χρειάζεται να αλλάξεις ριζικά και τι να συνεχίσεις να κάνεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ίσως η ανάλυση αυτή, σου δείξει ότι χρειάζεται να ποστάρεις περισσότερα βίντεο ή ότι η ώρα δημοσίευσης δεν είναι η ιδανική για αλληλεπίδραση. Τσέκαρέ τα συχνά και προσάρμοσε τη στρατηγική σου σε αυτά τα αποτελέσματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αποκτούν εμπειρία στα social media και αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός σου μεγαλώνει. Πρέπει να λάβεις δράση και να διασφαλίσεις ότι και οι δικές σου διαδικτυακές προσπάθειές οδηγούν στην επιτυχία των στόχων σου. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεσαι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.


Τώρα που έμαθες τα βασικά, εφάρμοσε τα στην πράξη!


Αν σου φαίνονται πολλά και πιστεύεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια πάνω στο δικό σου αντικείμενο, μπορώ να στα εξηγήσω όλα σε μια Συμβουλευτική ή να μάθεις πώς λειτουργεί το Instagram με το πακέτο της Ινσταγκραμούπολης.


Γίνε μέλος της κοινότητάς μας


Κάνε εγγραφή με δύο κλικ. Ιδέες, νέα άρθρα με οδηγίες, special events, και συμβουλές θα προσγειωθούν στο email σου. Αλλιώς θα χαθούμε!




bottom of page