top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEfi Kalogirou

Μάρκετινγκ: Προσδοκίες vs Πραγματικότητας

Ίσως να έχεις δει κάποια επιχείρηση στο Instagram και να έχεις σκεφτεί ''Αυτοί παίρνουν πολλά likes, πρέπει να είναι πραγματικά επιτυχημένοι, αν δημοσιεύω καθημερινά κι εγώ θα τα καταφέρω.'' Μπορεί πάλι να σκεφτείς ότι αν τους αντιγράψεις, θα έχεις κι εσύ τα ίδια αποτελέσματα!

-Χμμ!


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περισσότερα στο μάρκετινγκ, από τα posts και τους followers. Το να θαυμάσεις την επιτυχία των άλλων είναι το εύκολο αν θες, το να αντιγράψεις αυτή την επιτυχία, είναι μια άλλη ιστορία.

Σήμερα, λοιπόν, σχολιάζω την πραγματικότητα πίσω από τις ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες του μάρκετινγκ. Αν θέλεις να μοιραστείς τις απόψεις σου μαζί μου, μπορείς να μου στείλεις email στο hello@efikalogirou.com ή να μου στείλεις μήνυμα στο Ιnstagram.

Προσδοκία προϋπολογισμού

Προσδοκία: Η ύπαρξη μεγάλου προϋπολογισμού μάρκετινγκ (ό,τι θεωρεί ο καθένας μεγάλο προϋπολογισμό) εγγυάται μια επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ.


Πραγματικότητα: Πρέπει να θέσεις στόχους, να μείνεις συνεπής σε αυτούς και να διαθέσεις τον προϋπολογισμό που αντέχεις για να τους πετύχεις. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση, μπορείς να συνεργαστείς με έναν social media manager. Προσοχή εδώ όμως στις προσδοκίες που μπορεί να έχεις. Η διαχείρηση των social media δεν είναι απλά δυο κλικ υπόθεση. Επίσης, το να βάλεις ένα ποσό που δεν αντέχεις, στην διαφήμιση, χωρίς να έχεις προετοιμάσει το έδαφος για την επιτυχία, μπορεί ενδεχομένως να κάνεις ζημιά αντί για καλό, στην επιχείρηση σου.

Στο πακέτο μας την Ινσταγκραμούπολης, σε βοηθούμε να διορθώσεις ότι δεν δουλεύει και να αναλάβεις δυναμικά τον λογαριασμό σου, γιατί κανένας δεν ξέρει το προϊόν σου καλύτερα από σένα.

Προσδοκία διαφημίσεων

Προσδοκία: Οι πληρωμένες διαφημίσεις εγγυώνται άμεση έκρηξη στην επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις.

Πραγματικότητα: Μπορεί πράγματι να συμβεί, αν και εδώ έχουμε δυο διαφορετικά μέτωπα. Την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις. Χρειάζεσαι όπως και να χει, μια πολύ καλή προσφορά, έναν επαγγελματία κειμενογράφο και μια καλοσχεδιασμένη καμπάνια, είτε σε βίντεο είτε σε άλλη μορφή, για να προσελκύσεις πελάτες. Εδώ να πούμε ότι η προηγούμενη επιτυχημένη σου διαφήμιση, δεν εγγυάται τα ίδια αποτελέσματα στην επόμενη.

Προσδοκία social media

Προσδοκία: Η καθημερινή δημοσίευση στα social media θα μεγαλώσει την επιχείρησή μου.


Πραγματικότητα: Χρειάζεται συνέπεια, ενεργή παρουσία και επαφή με τους followers, αλλά χρειάζεται και στρατηγική. Το περιεχόμενο που μοιράζεσαι θα πρέπει να είναι ελκυστικό, ώστε το κοινό σου να αλληλεπιδρά μαζί του και να συνδέεται με τους επιχειρηματικούς σου στόχους. Αν ανεβαίνει ο λογαριασμός σου, συνέχισε αυτό που κάνεις. Αν όμως έχεις κολλήσει, μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις στην στρατηγική σου.

Προσδοκία ιστοσελίδας

Προσδοκία: Η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας εγγυάται τις πωλήσεις των προϊόντων/υπηρεσιών.


Πραγματικότητα: Η πλήρης και καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα θα διευκολύνει τις πωλήσεις. Χρειάζεται να υπάρχει μοντέρνος σχεδιασμός, σωστή κειμενογράφηση, ωραίες φωτογραφίες. Θα εμπιστευόσουν να αγοράσεις από μια κακοσχεδιασμένη σελίδα;

Τα social media όμως έρχονται και βοηθούν στην προβολή της σελίδας σου. Αν τα χρησιμοποιείς σωστά! Με άλλα λόγια, το ότι έχεις μια σελίδα δεν σημαίνει θα σε βρει κάποιος.


Για την αποτελεσματική σου παρουσία στο διαδίκτυο, πρέπει να βάλεις στόχους και να υπάρχει σύστημα. Θέλει χρόνο, συνέπεια, υπομονή και στρατηγική.

Αν θέλεις, μπορούμε να μιλήσουμε και να βρούμε μαζί ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα. Το ραντεβού είναι ΔΩΡΕΑΝ για 15 λεπτά.


Για να μη χάσεις παρόμοια άρθρα...

Γίνε μέλος της κοινότητάς μας


Αξίζει!


Κάνε εγγραφή με δύο κλικ. Ιδέες, νέα άρθρα με οδηγίες, special events, και συμβουλές θα προσγειωθούν στο email σου. Αλλιώς θα χαθούμε!



bottom of page