top of page
faq.gif

Πρέπει να έχω Instagram για να δουλέψουμε μαζί;

Φυσικά και όχι! Αλλά γιατί δεν έχεις Instagram;


Μήπως το φοβάσαι ή μήπως πιστεύεις ότι δεν είναι για σένα. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος πιστεύω θα βρεις πολύ υλικό εδώ και στα blogs που θα σε βοηθήσει!

Μπορείς να βγάλεις λεφτά από το Instagram σαν επιχείρηση;

Duh! Δεν είναι μόνο για φωτογραφίες και όμορφες συζητήσεις. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται ότι είναι “χάσιμο” χρόνου, ΟΜΩΣ το Instagram είναι ακόμα ένα πολύ δυνατό μέσο προβολής της επιχείρησης σου.
Το πώς το χρησιμοποιείς και πόσο θέλεις να το μάθεις είναι άλλο θέμα και θέλει δουλειά από μέρους σου.

Δεν ξέρω καν πως να φτιάξω λογαριασμό στο Instagram. Τι να κάνω;

Θα αρχίσεις από τα βασικά και θα δεις ότι είναι πιο εύκολο από ότι πίστευες.
Στο κανάλι μου στο Youtube (εδώ), επίσης, μπορείς να βρεις πρακτικά βίντεο με βήματα για το πώς να το κάνεις, αλλά μπορείς να διαβάσεις άρθρα που θα βρεις (εδώ).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ marketing και digital marketing;

Με ένα απλό παράδειγμα, η διαφορά είναι ότι παλιά, αν ήθελες να σε βρει ο πελάτη σου, έπρεπε να βάλεις διαφήμιση σε περιοδικό και εφημερίδα. Ήξερες πόσα άτομα περίπου διαβάζουν την εφημερίδα και κάποια δημογραφικά στοιχεία που ταιριάζουν με αυτό που ψάχνεις αλλά μέχρι εκεί..χωρίς παραπάνω πληροφορίες.


Το digital marketing έχει να κάνει με ψηφιακά μέσα. Τα οποία αν και λίγο χαοτικά στην αρχή προσφέρουν περισσότερες επιλογές.


Για το ίδιο παράδειγμα..με σωστή μέθοδο και έρευνα μπορείς να είσαι πλέον σίγουρ@, ότι η διαφήμιση σου θα πέσει στα ιδανικά μάτια, αλλά μπορείς, επίσης, να δεις πόσα άτομα την είδαν, πόσο χρόνο έμειναν, και έτσι να κάνεις μικρές αλλαγές στις εικόνες ή το κείμενο, ώστε να είναι πιο επιτυχημένες κάθε φορά.

Ποιες άλλες υπηρεσίες marketing προσφέρεις;

Η ομάδας μας προσφέρει υπηρεσίες όπως SEO κειμενογραφία & copywriting, email newsletter, σχεδιασμός ιστοσελίδας, δημιουργία eShop. Μπορείς να δεις αναλυτικά τις υπηρεσίες μας (εδώ).

Θέλω να κάνω διαφημίσεις, μπορείς να βοηθήσεις;

Τι είδους διαφημίσεις ψάχνεις;


Για διαφημίσεις PPC σε Google Ads κλπ μπορώ να σου συστήσω συνεργάτες μου.

Για διαφήμιση στο Instagram και Facebook θα πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να επενδύσεις ένα σεβαστό ποσό. Δεν εννοώ σε μένα, αλλά σε οποιονδήποτε απευθυνθείς. Με μικρό budget δεν αξίζει να το αναλάβει κάποιος και δεν θα δεις αποτέλεσμα. Που σημαίνει  ότι πρέπει να προσπαθήσεις μόνος σου στην αρχή.


Πριν απογοητευτείς, να σου θυμίσω ότι η σωστή κειμενογραφία, το SEO μαρκετινγκ, social media μαρκετινγκ, email newsletters κλπ είναι, επίσης, ένα είδος διαφήμισης που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Αυτά ναι, τα αναλαμβάνουμε! – Θα χρειαστεί να κλείσεις συμβουλευτική για να τα βάλουμε σε σειρά.

Τι είναι SEO;

Το SEO σημαίνει Search Engine Optimisation.


Είναι ένας από τους βασικούς όρους στον κλάδο του digital marketing και σκοπός του είναι να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης (βλέπε Google) να κατατάξει το υλικό της ιστοσελίδας σου έτσι, ώστε να το βρουν οι πελάτες σου.


Γι’αυτό το λόγο βασιζόμαστε σε λέξεις κλειδιά και έρευνα τόσο του ανταγωνισμού όσο και της αγοράς γενικότερα για να βρούμε κατάλληλες φράσεις ή λέξεις κλειδιά.


Ενσωματώνοντας αυτές τις φράσεις μέσα στα κείμενα μας και το website μας, δίνουμε την δυνατότητα στις μηχανές αναζήτησης να “διαβάσουν” τα κείμενο μας εύκολα και γρήγορα για να το κατατάξουν στην πρώτη ενδεχομένως σελίδα.


Η πρώτη σελίδα της Google ή ακόμα καλύτερα στις πρώτες 2-3 θέσεις σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να μας βρει κάποιος και να προτιμήσει το προϊόν μας ή τις υπηρεσίες μας.

Τι είναι η κειμενογραφία;

Η κειμενογραφία ονομάζεται copywriting στα αγγλικά και χωρίζεται σε διάφορους τομείς. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται κειμενογράφο για άρθρα, για λεζάντες μικρού μήκους (για Instagram), για διαφημίσεις (Google Ads, Facebook) για το email newsletter, για τις περιγραφές των προϊόντων του που βρίσκονται στο e-shop κλπ.


Παρόλο που η κειμενογραφία έχει σαν βάση το “κείμενο” συμπεριλαμβάνει διάφορα επιπλέον όπως:


• Έρευνα ανταγωνισμού
• Εύρεση keywords (λέξεις κλειδιά για SEO για να μπορουν να σε βρουν)
• Συνεργασία με “εικαστικά” για ένα ολοκληρωμένο πακέτο
• Πρακτικές γνώσεις πάνω στον κάθε κλάδο
• Έρευνα αγοράς


Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για την κειμενογραφία και τις υπηρεσίες που παρέχουμε (εδώ).

Σε τι μπορεί να με βοηθήσει η κειμενογραφία στην επιχείρηση μου;

Ας κοιτάξουμε για ένα λεπτό την επιχείρηση σου.. Αν έχεις website θα ήθελα να δεις τι γράφει;


Στο Instagram προφίλ σου εκτός από τις φωτογραφίες τι άλλο υπάρχει; Πώς επικοινωνείς με τους πελάτες σου;
Μήπως στέλνεις κάποιο email newsletter.


Όλα αυτά χρειάζονται λεξούλες!


Οι κατάλληλες λέξεις μπορούν να αρχίσουν μια συζήτηση με τον πελάτη, να προωθήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σου κατάλληλα, να διασκεδάσουν, να ενημερώσουν. Συνεπώς, η ερώτηση δεν είναι πώς μπορεί να βοηθήσει η κειμενογραφία, αλλά τι θα ήταν η επιχείρηση σου χωρίς αυτήν;


Θα σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί δεν σε βρίσκουν οι πελάτες σου!

Μα μπορώ και εγώ να γράψω ένα κείμενο!

Σωστά! Απλά…και είναι μεγάλο το ‘’αλλά’’, σημασία έχει να ξέρεις τι θα γράψεις, πώς θα το γράψεις, και πως θα κατευθύνεις τον αναγνώστη στο επόμενο βήμα. Ένα απλό κείμενο από μόνο του είναι άχρηστο αν δεν κολλάει μέσα στο brand strategy και marketing plan για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.


Αν θέλουμε να γίνει κάτι γρήγορα και σωστά, τότε μια συνεργασία με έναν κειμενογράφο είναι απαραίτητη.

Πόσο θα κοστίσει να προσλάβω έναν κειμενογράφο;

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πόσο περίπου θα κοστίσει μια συνεργασία, ειδικά όταν μιλάμε για την ανάδειξη της εταιρείας μας, αλλά το κόστος δεν θα πρέπει να είναι το 1ο και μοναδικό κριτήριο. Συνήθως το κόστος είναι πολύ μικρότερο από όσο φαντάζεσαι και το αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερο. Σε γενικές γραμμές το κόστος ενός κειμενογράφου διαφέρει ανάλογα το μήκος του project και το είδος. Η συγγραφή άρθρων για μια ιστοσελίδα, τα captions (λεζάντες), το email newsletter και οι πληροφορίες στις σελίδες του σαιτ σου είναι όλα μια μορφή κειμενογραφίας. Κάθε ένα έχει διαφορετικό σκοπό, προσέγγιση, μήκος και εργαλεία που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ποιοτικά. Το κόστος μπορεί να αρχίζει από 50 ευρώ μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ ανάλογα τις ανάγκες του πρότζεκτ.

Χρειάζεται ιστοσελίδα η επιχείρηση μου;

Στις μέρες μας, ακόμα κι αν έχεις κανονική επιχείρηση με 4 τοίχους, η παρουσία σου στο ιντερνετ με μια ιστοσελίδα ή κατάστημα e-shop είναι μονόδρομος. Γιατί;


• Επεκτείνεις την βιτρίνα της επιχείρησης σου, όλος ο κόσμος πλέον ψάχνει να βρει στο internet για να δει πληροφορίες ποιος είσαι, τι προσφέρεις… αν δεν σε βρει εκεί (την επιχείρηση σου δηλαδή) θα σκεφτεί ότι δεν υπάρχεις!
• Επιπλέον αναδεικνύει την αξιοπιστία της επωνυμίας σου, μιας και μπορείς να πεις τόσα πράγματα μέσα από την σελίδα σου (φωτογραφίες, τιμές, πλεονεκτήματα, κριτικές πελατών)
• Η σελίδα σου είναι το μόνο κομμάτι στο internet που σου “ανήκει”
• Βοηθάει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σου
• Αν δεν εκσυγχρονίσεις την επιχείρηση σου, μη περιμένεις σοβαρά αποτελέσματα.

Να φτιάξω ιστοσελίδα ή eShop;

Πολύ ωραία ερώτηση, μήπως πρέπει να σε ρωτήσω εγώ τώρα κάποια πράγματα για να μπορέσω να σου απαντήσω τι σε συμφέρει;


Για να γίνει αυτό θα σου ζητήσω να επενδύσεις λίγο χρόνο και χρήματα να κλείσουμε μια συμβουλευτική. Είναι απαραίτητο να ξέρεις τι ψάχνεις για να μπορέσεις να το βρεις!

Που μπορώ να δω τις τιμές σας;

Ακόμα μια ωραία ερώτηση! Θα μπορούσα ίσως να ανεβάσω τιμοκατάλογο, αλλά θα σε αδικούσα και θα αδικούσα κι εμένα. Οι περισσότερες υπηρεσίες μας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου.


Γι’ αυτό βοηθάει πολύ η επικοινωνία και να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς ψάχνεις. Στείλε μου ένα email στο hello@efikalogirou.com για να δούμε αρχικά, αν αυτό που ψάχνεις, μπορούμε να το δώσουμε.

Πόσο χρόνο θα πάρει να φτιαχτεί το website;

Aρχίζουν να μου αρέσουν πολύ οι ερωτήσεις σου. Για να φτιάξει η ομάδα μου κάτι για την δική σου επιχείρηση, αρχικά θα πρέπει να δούμε τι ψάχνεις, που απευθύνεσαι, τι υλικό υπάρχει από την μεριά σου ..για να αναφέρω μερικά. Η απόφαση σου να φτιάξεις ένα website δεν είναι μια συναλλαγή και ξεμπέρδεψα! Θα χρειαστούμε κείμενα και φωτογραφίες, τέτοιες που αντικατοπτρίζουν αυτό που προωθείς. Αν όλα αυτά τα έχεις τότε είναι θέμα μερικών εβδομάδων... αν όμως σου λείπουν οι λέξεις, τα κείμενα…. τότε δες πιο πάνω εκεί που λέει κειμενογράφηση!

Αυτό πάλι με το καρτούν και την κίνηση, που το χρησιμοποιούμε;

Τέλεια, έχω την προσοχή σου! Αν σου άρεσε κάτι τέτοιο και πιστεύεις θα ταίριαζε και στην δική σου επιχείρηση, τότε μπορούμε να σου προσφέρουμε λύσεις. Όλο και περισσότερο θα βλέπεις πλέον εικόνες (illustration) που θα έχουν και κίνηση (animation). Μεγάλες εταιρείες το χρησιμοποιούν και ο λόγος είναι απλός! Τραβάει τα βλέμματα! Θέλεις να το δεις ξανά και ξανά που σημαίνει κρατάς το κοινό περισσότερο χρόνο στην σελίδα σου ή στο ποστ σου στο Instagram!

Δεν το έχεις με την τεχνολογία; 

bottom of page