top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEfi Kalogirou

Γιατί είναι σημαντικό να έχω Instagram λογαριασμό για την επιχείρηση μου

Θα έχεις ακούσει ότι χρειάζεσαι λογαριασμό στο Instagram!


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα “πρέπει” που καλούμαστε να ακολουθήσουμε για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της επιχείρησής μας, η παρουσία στα social media είναι ίσως ένα από το πιο αγχωτικά κομμάτια για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.


Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, μαζί κάποιους από τους λόγους που είναι καιρός το Ινσταγκραμ να μπει στη ζωή σου δυναμικά και πώς να αποφύγεις το άγχος, χρησιμοποιώντας το.


 

Το Ινσταγκραμ είναι μια βιτρίνα της επιχείρησης σου και αρχικά πρέπει να αρέσει σε σένα! Όταν σου αρέσει κάτι, φαίνεται και στους άλλους που σε παρακολουθούν. Δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι ή να προσπαθείς να το χρησιμοποιείς, αν σε ενοχλεί ή το κάνεις μόνο μια φορά στις 20 μέρες… με το ζόρι! Φυσικά, αν η δυσαρέσκεια έχει να κάνει περισσότερο με τον φόβο σου ότι θα κάνεις κάτι λάθος ή το γεγονός ότι είναι κάτι άγνωστο, τότε μπορείς να το δουλέψεις και να το ξεπεράσεις.


Αντιθέτως, υπάρχει πάντα και η λύση να προσλάβεις κάποιον να αναλάβει το κομμάτι των social media είτε εξ’ολοκλήρου είτε κάποια κομμάτια που σε δυσκολεύουν, όπως photo editing ή το να σου γράψει άλλος τα κείμενα για παράδειγμα.

Στο Ινσταγκραμ συχνάζει ο ιδανικός σου πελάτης! Αυτός είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος και κάτι που ίσως να μην είχες σκεφτεί μέχρι στιγμής! Ας αρχίσουμε με το τι σημαίνει “ιδανικός σου πελάτης”.

Tο ήξερες ότι 90% των χρηστών στο Instagram ακολουθούν μια επιχείρηση;

Δεν έχει σημασία με τι ασχολείται η επιχείρηση σου, σημασία έχει ότι το Ινσταγκραμ έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Κάπου εκεί μέσα είναι και οι δικοί σου πελάτες και ίσως ψάχνουν να σε βρουν.


Αυτό που χρειάζεται αρχικά είναι να βρεις σε ποιον απευθύνεσαι και να τον βοηθήσεις να σε βρει.


Μπορείς να χτίσεις μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σου, όπου θα βλέπουν το προϊόν σου ή την υπηρεσία σου συχνά, και έτσι θα παραμείνεις στο πίσω του μυαλού τους ακόμα και αν δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν από σένα κάτι κατευθείαν.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που σου προσφέρει δωρεάν διαφήμιση.

To Instagram παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσεις ΔΩΡΕΑΝ το προϊόν ή την υπηρεσία σου και να φέρεις κίνηση στην ιστοσελίδα σου ή και το φυσικό σου κατάστημα.


Σκέψου το λίγο...που αλλού μπορείς να προβάλεις την επιχείρηση σου, και να υπάρχει δυνατότητα να σε δουν τόσα μάτια χωρίς να πληρώσεις;


Φυσικά, είναι σημαντικό να συνεχίζεις να εμπλουτίζεις και να χτίζεις τη βιτρίνα σου (με καινούργια stories, αναρτήσεις, κλπ), ώστε να συνεχίζουν να σου φέρνουν ακόλουθους που ίσως είναι οι εν δυνάμη πελάτες σου.


To Instagram σε βοηθάει στις πωλήσεις σου και στην προβολή των προϊόντων σου.


Μια κρέμα προσώπου για παράδειγμα δεν είναι μόνο το βαζάκι της αλλά η ιστορία πίσω από το προϊόν, την επιχείρηση, τους δημιουργούς, τα υλικά, τη συσκευασία. Μιλάω φυσικά για το branding αλλά και το storytelling κομμάτι μιας εταιρίας. Ακόμα και αν δεν ξέρεις τι σημαίνουν αυτές οι δύο εκφράσεις, μπορείς να το αντιληφθείς γύρω σου.



Αν σου πω τις παρακάτω λέξεις τι θα σκεφτείς; Κόκκινο. Μαύρο. Άγιος Βασίλης. Λευκά γράμματα.


Ας πάμε για 2ο παράδειγμα. Σήμερα θα είσαι ανίκητος. Θα τα καταφέρεις. Μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Δύναμη, κουράγιο και μην αφήσεις να σε σταματήσει τίποτα.

Μήπως σε αυτά τα 2 παραδείγματα σου ήρθαν κάποιες εταιρίες στο μυαλό; (Αν ναι, άφησε ένα σχόλιο!)


Για να μην σε αφήσω με απορίες, πάμε να δούμε τις δυο παραπάνω λέξεις.


Branding

Όταν μιλάμε για branding μιλάμε για τα στοιχεία εκείνα που συλλογικά και με την πάροδο του χρόνου… προσδιορίζουν μια επιχείρηση σε βαθμό τέτοιο που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το κοινό.


Όπως λέει και ο Seth Godin, αν η Nike ποτέ αποφασίσει να ανοίξει ξενοδοχείο, έχουμε μια εικόνα περίπου τι να περιμένουμε. Αν όμως ένας όμιλος ξενοδοχείων αποφασίσει να κατασκευάσει αθλητικά παπούτσια, δεν έχουμε ιδέα τι θα δούμε. Κι αυτό γιατί ο ένας έχει απλά μια εταιρία, κι άλλος ένα brand!


Storytelling

Το storytelling είναι ο τρόπος που μια εταιρία χτίζει την ιστορία της. Είναι, ίσως, ένα από τα πιο δύσκολα και σημαντικά πράγματα να πετύχει κάποιος και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όλων όσοι προβάλλονται στο διαδίκτυο.


To storytelling, σε ταξιδεύει, σε ψυχαγωγεί, σε ενημερώνει μέσα από μια ιστορία, ώστε κάτι απρόσωπο, σαν μια εταιρία, να γίνει προσιτό, ανθρώπινο και οικείο στον καταναλωτή.


Με τo Instagram μπορείς να έχεις άμεση επαφή με τους “ακολούθους σου”.


Χρειάζεται να τονίσω ότι πρέπει να απαντάς στα σχόλια που σου αφήνουν; Στα μηνύματα που σου στέλνουν;


Με τo Instagram μπορείς να βλέπεις τις αλλαγές στην αγορά.

Ένας τεράστιος εκθεσιακός χώρος στο κινητό σου, ανα πάσα στιγμή, που μπορείς να δεις όχι μόνο τις τάσεις της αγοράς αλλά και την ανταπόκριση που έχει στο κοινό που απευθύνεσαι.


Πες μου αν υπάρχει άλλος καλύτερος, πιο άμεσος τρόπος προβολής, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία.

Αν δυσκολεύεσαι στο πως ξεκινάω, ή αν πάλι έχεις κολλήσει και δεν βλέπεις ανταπόκριση στο Instagram λογαριασμό σου, σου προτείνω να δεις το πακέτο μας την ‘’Ινσταγκραμούπολης’’


Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το φτιάξαμε για σένα!




Γίνε μέλος της κοινότητάς μας


Κάνε εγγραφή με δύο κλικ. Ιδέες, νέα άρθρα με οδηγίες, special events, και συμβουλές θα προσγειωθούν στο email σου. Αλλιώς θα χαθούμε!



bottom of page