top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEfi Kalogirou

5 λόγοι που εξηγούν γιατί χρειάζεσαι Website και τι ρίσκο παίρνεις όταν το αναβάλεις.

Είναι πολύ πιθανό να έχεις φτιάξει ένα λογαριασμό στο Instagram ή στο Facebook (ή και στα δύο) για να προωθήσεις την επιχείρησή σου. Σκέφτηκες ότι μπορείς έτσι να επικοινωνείς κατευθείαν με το κοινό σου, να δημιουργείς σχέσεις με τους πελάτες σου, να διευκολύνεις την είσοδό σου στην αγορά και να ενισχύεις την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σου. Τέλεια!


Όσο σημαντικά είναι τα social media για την επιχείρησή σου, άλλο τόσο, αν όχι περισσότερο, είναι ένα website.


Website ή αλλιώς Ιστοσελίδα είναι μια τοποθεσία στο διαδίκτυο που περιέχει σελίδες με πληροφορίες σε μορφή κειμένου, εικόνας, ήχου, βίντεο και συνδέσμων, που ελέγχεται και ανανεώνεται από κάποιον διαχειριστή.

Ας πούμε λοιπόν ότι έχεις ιστοσελίδα, για να δούμε, που κερδίζεις!


1. Διευκολύνεις τους πελάτες σου!

Η καλοφτιαγμένη και επαγγελματική σου ιστοσελίδα περιγράφει ξεκάθαρα τις υπηρεσίες που παρέχεις. Μπορεί κάποιος να βρει αυτό που προσφέρεις και να οδηγηθεί στην αγορά της εκάστοτε υπηρεσίας ή προϊόντος (τότε μιλάμε για eShop) χωρίς να κουραστεί, έχοντας όλες πιθανόν τις πληροφορίες.

* Όταν φυσικά έχεις μεριμνήσει και επενδύσει σε μια καλοφτιαγμένη σελίδα!


2. Προσθέτει αξιοπιστία στην επιχείρησή σου!

Είσαι επαγγελματίας και φαίνεσαι! Η ιστοσελίδα σου δίνει ξεκάθαρη εικόνα για το τι αντιπροσωπεύει η επιχείρησή σου. Προβάλει τις δεξιότητές σου και τα δυνατά σου σημεία. Δίνει πληροφορίες και προβάλει σωστά τις υπηρεσίες σου.

*Ή θα έπρεπε να τις προβάλει, θα έπρεπε να πω!


Έχεις Website;

  • Ναι

  • Όχι

  • Χρειάζομαι καινούριο


3. Έχεις τον έλεγχο!

Τα social media είναι σαν “το σπίτι που νοικιάζεις”. Είσαι πάντα στο έλεος της τελευταίας ενημέρωσής τους. Το να έχεις πιστούς ακόλουθους είναι εξαιρετικό για την αξιοπιστία σου, όμως αν αλλάξει το Ινσταγκραμ ή το Facebook, υπάρχει πιθανότητα να χάσεις ότι έχεις χτίσει. Η ιστοσελίδα σου όμως μοιάζει περισσότερο με “το οικόπεδο που αγόρασες” και εκεί έχτισες το δικό σου, μοναδικό σπίτι.

*Μεγάλη διαφορά! Που να σου πω και για το email marketing!

4. Είναι πολύ πρακτική διαδικασία! Παρέχεις στους πελάτες σου γρήγορα όσες πληροφορίες θέλεις, ενώ ενημερώνεις και προσαρμόζεις την ιστοσελίδα σου με ό,τι καινούριο προκύψει. Είσαι προσβάσιμος στους πελάτες σου και μπορούν να σε βρουν στις μηχανές αναζήτησης, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας.

* Προσοχή! Το ότι έχεις ιστοσελίδα δεν σημαίνει ότι θα βγαίνεις κατα ανάγκη και στην πρώτη σελίδα! Ρώτησε με για την κειμενογράφηση!


5. Είσαι παντού! Σε όλο τον κόσμο!

Δεν βρίσκεσαι μόνο στην γειτονία σου αλλά σε όλη την Ελλάδα και φυσικά σε όλο τον κόσμο. Κάθε πληροφορία που ανεβάζεις είτε σε άρθρα είτε σε Blog, ενισχύεις οργανικά την σελίδα σου και αυξάνεις τις πιθανότητες να βγεις στην πρώτη σελίδα στην google χωρίς απαραίτητα να κάνεις διαφήμιση.

Η ιστοσελίδα σου μπορεί να σου δώσει αυτές τις δυνατότητες, φτάνει μόνο να τις αναγνωρίσεις και να τις αξιοποιήσεις.

* Ρώτησε με τώρα, πως ξέρω τι δύναμη έχουν τα blogs! hello@efikalogirou.com

Τι γίνεται όταν δεν έχεις ιστοσελίδα; Για να δούμε που χάνεις!


  • Στο Ινσταγκραμ αλλά και σε άλλα social media, θα φαίνεται ότι ακόμα δεν έχεις πάρει σοβαρά την επιχείρηση σου κι ότι ίσως κάνεις πειράματα. Γιατί να σε εμπιστευτεί λοιπόν κάποιος;

  • Κάθε φορά που θα θέλει κάποιος μια πληροφορία για ότι προσφέρεις, θα πρέπει να του το εξηγείς γραπτώς ή τηλεφωνικώς! - Πόσες ώρες έχει η δική σου μέρα είπαμε;

  • Πως θα ξέρει κάποιος τι προσφέρεις; Θα μαντεύει τι υπηρεσίες έχεις ή θα χρειαστεί να βρει εκείνο το ποστ που έκανες πριν ένα μήνα κι ανέφερες κάποια πράγματα... και γιατί να κάνει τον κόπο κάποιος!

  • Ο ανταγωνιστής σου σίγουρα έχει ιστοσελίδα! Τι περιμένεις;


Είναι πολλά περισσότερα που πρέπει να σκεφτείς αλλά αν θέλεις να σε πάρει κάποιος σοβαρά χρειάζεσαι ιστοσελίδα!


Αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή της. Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα και απόλαυσε όλα τα προνόμια της επαγγελματικής διαδικτυακής παρουσίας.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια Συμβουλευτική!


Έξυπνη κίνηση, σε περιμένω!




Γίνε μέλος της κοινότητάς μας


Κάνε εγγραφή με δύο κλικ. Ιδέες, νέα άρθρα με οδηγίες, special events, και συμβουλές θα προσγειωθούν στο email σου. Αλλιώς θα χαθούμε!




bottom of page